Vielä siirtoja vanhan blogin puolelta. Alkukesästä raparperiaikaan tuli tehtyä vaniljaista raparperipiirakkaa. Tämä on tehty samalla ohjeella kuin tänne aiemmin lisäämäni mustaherukoita ja vaniljaa sisältävä piirakka, mutta marjat vaihtuivat kauden mukaisesti raparperiin. Alla vielä ohje. Huom, ohje sopiva ison (n. 60cm leveän) uunin pellille ja kannattaa käyttää vielä sitä korkea reunaista peltiä.
pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna ( = noin 150 g)
3/4 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
n. 3 dl paloiteltua raparperia
Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi raparperinpalat täytteen päälle ja riputtele halutessasi vielä hieman sokeria pinnalle.
Paista 200 asteessa 30 – 40 min
Aivan ihanan näköistä piirakkaa!! :P ;) Tuota täytyy joku kerta kokeilla njam! :)
VastaaPoistaTämä on tosi hyvää piirakkaa ja helposti muokattavissa aina kauden mukaan. Yksi omista suosikeistani :)
Poistatodella herkullisen näköistä. Täytyy kokeilla tätä ensi tilassa, koska olen suuri raparperin ystävä :)
VastaaPoistaSamalla täytyy ottaa blogisi ylös, koska niin mielelläni kokeilen tehdä gluteenittomia leivonnaisia!
http://kolinaakeittiossa.blogspot.fi
Aloittelevallekin gluteenittomalle kokkailijalle tämä oli tosi toimiva resepti! Mielettömän hyvää omppupiirakkaa tuli. Kiitos miljoonasti, tästä tulee sellainen luottoreseptini :)
VastaaPoistaOi, omenalla en olekaan itse tätä vielä tehnyt! Tuon vaniljakastikkeen voi korvata myös Sallisen vaniljakreemillä (isot marketit myyvät jauhetta). Kreemin voi tehdä maitoon tai veteen, ihan omien mieltymysten mukaan, mutta siitä kannattaa tehdä hieman löysempää, kuin mitä pakkauksen ohjeessa.
PoistaMoikka! Ostin tuota Sallisen vanilijakreemiä rahkapullia varten ja mietin että jos käytän sitä tähän raparperipiirakkaan, kuinka paljon tulisi laittaa jauhetta ja nestettä että sitä olisi tarpeeksi? :)
PoistaKreemiinhän se ohje on 1 dl jauhetta/3dl nestettä, joten laittaisin 5dl nestettä (maitoa vieläpä, että tulee täyteläisempi) desille jauhetta tätä piirakkaa varten. Vaniljatäytteen tulisi olla sellaista noin jogurtin paksuista tai ehkä ihan himpun paksumpaa. Kokeile tuolla 5 desillä nestettä ja tarvittaessa lisää tilkka enemmän tai pikkulusikallinen jauhetta, jos tuntuu, ettei paksuus ole kohdillaan.
PoistaTein puolukasta ja kaurajauhoista ja Pirkan gluteenittomasta jauhosta. Tuli ihan sairaan hyvää! Kiitos tosi hyvästä ohjeesta :)
VastaaPoistaKaura on antanut varmasti kivan makuvivahteen pohjaan :)
Poista