lauantai 27. lokakuuta 2012

Pappilan parempi maustekakku


Ohje tähän on otettu kirjasta Herkuttelu sallittu. Sen verran kuitenkin muokkasin ohjetta, että laitoin sokeria vähemmän (puolet ohjeen määrästä) ja tämä oli omaan makuuni aivan riittävästi. Mausteita käytin myös monipuolisemmin, lisäsin taikinaan ripauksen inkivääriä ja neilikkaa. Alla ohje kuitenkin alkuperäisessä muodossaan.

Ohje:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl kermaa
1½ dl voisulaa
1 tl kanelia
½ tl kaardemummaa
1 tl ruokasoodaa
4 dl Semperin hienoa jauhoseosta
voita ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja voisula. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun  vuokaan (1,75 - 2 litraa) ja paista 175 asteessa 50 minuuttia - tunti. Kokeile kypsyys tikulla.


4 kommenttia:

  1. Tätäpä pitänee kokeilla :) Kuulostaa ihanan jouluiselta :)

    VastaaPoista
  2. Nam, nam. Tämä resepti pitää kyllä pistää korvan taakse joulua silmällä pitäen :-) Sinulla on muutenkin kivan inspiroiva blogi.

    VastaaPoista
  3. kiitos ohjeesta, laitamme sen käytäntöön näin joulun alla :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista kaikille :) Tämä on todella hyvä ohje maustekakulle ja on maistunut myös ei-keliaakikoille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...