Kelmutettu piirakkapellillinen menossa pakastimeen |
Kotonakin
voi tehdä leivonnaisia raakapakasteiksi, joita on helppo ja nopea hyödyntää
myöhemmin. Erityisesti karjalanpiirakat ovat helppoja pakastettavia. Pari
pellillistä tuli viikonloppuna pakastettuna ja homma sujuu käytännössä niin,
että pellille laitetut piirakat peitetään kelmulla tai muovilla ja pelti
laitetaan pakastimeen. Jos omaan pakastimeen ei pelti mahdu, kannattaa
hyödyntää leikkuulautaa tai kapeita tarjoilulautasia. Parin tunnin päästä
voikin sitten nostella jäätyneet piirakat muovipussiin. Sitten vain nostaa
halutessaan piirakoita pellille sulamaan ja paistaa (itse pistän uuniin vielä
jäisinä, sulavat siinä samalla kun uuni lämpeää).
Ja
pakkohan piirakoita on aina paistaakin heti leipoessa...
Karjalanpiirakoiden
resepti löytyy blogistani täältä: Karjalanpiirakat
Hyvä vinkki sellaisille jotka eivät vielä tiedä tuota raakapakastusta! <3 Herkullisen näköisiä piirakoita! ;)
VastaaPoistaNyt täytyy kyllä sanoa että ovat tooodella hyvän näköisiä noi piirakat... Itse itäsuomesta ja nykyään syön viljattomasti joten karjalanpiirakoita vähän ikävä mut sun reseptiä on pakko kokeilla jos se helpottais tätä ikävää :) Kiitos resepteistä! Vissiin kevään mittaan käyn kaikki sun reseptit läpi leipoen..
VastaaPoista-viljaton untuvikko-
Kiitos kiitos :) Jos leipoo ensimmäistä kertaa gluteenittomia piirakoita, niin pitkää pinnaa vaan mukaan siihen rypyttämiseen. Vaatii hieman harjoitusta jos on tottunut rypyttämään tavallisia piirakoita, näihin kun joutuu käyttämään huomattavasti hellempää otetta ettei kuori repeä.
Poista