Kaupoista löytyy nykyään varsin käyttökelpoisia
gluteenittomia valmistaikinoita. Schär Millefoglie on oma suosikkini silloin
kun ei ole aikaa tehdä taikinaa itse. Taikina on sopivan neutraali niin
makeaan kuin suolaiseenkin leivonnaiseen.
Ohje:
1½ dl juustoraastetta
1½ dl kinkkusuikaleita
1 tl paprikajauhetta
1 kananmuna
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se
auki. Levitä juustoraaste ja kinkkusuikaleet tasaiseksi kerrokseksi taikinan
päälle, ripottele pinnalle paprikajauhe. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi,
kostuta hieman taikinan reunaa, että se tarttuu kunnolla kiinni. Leikkaa rulla
samankokoisiksi palasiksi. Asettele kierteet leivinpaperoidulle pellille. Riko
kananmunan rakenne kulhossa ja voitele kierteet kananmunalla. Paista 225
asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
leipomisvimma iski enkä päässyt koneelle niin muistista tein näitä. taikinan voitelin sweet chili-kastikkeella, jätin paprikan ja munan pois ja hyviä tuli niinkin, helppoja, nopeita, maistuu kaikille! kiitos taas vinkistä :)
VastaaPoista-Sari
Tuo sweet chili on antanut varmasti tosi hyvin makua! Pitäisikin kokeilla joku kerta sen kanssa.
PoistaHei, googlasin gluteenitonta leivontaa ja päädyin blogiisi. Ollaan koitettu välttää kaikkea vehnää, kun isäntä saa siitä ihottumaa. en ole ennen ajatellutkaan että pakkasesta saa valmiita gluteenittomia taikinoita. Tätä ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla, sillä kinkkukierteet ollut yhdet hänen lemppareista. Toivottavasti taikinaa löydän kaupasta. Kiitos ohjeesta :) mukavaa kevättä :)
VastaaPoistaHei,
PoistaKiva, että täältä löytyi uutta tietoa tuotteidenkin suhteen. Tätä kyseistä taikinaa saa aika yleisesti ja ainakin isoista marketeista pitäisi löytyä ihan ympäri Suomen. Monista normaalikokoisista S-marketeistakin löytyy. Onko miehelläsi tutkittu ihokeliakia? Keliakiasta on olemassa myös muoto, jossa gluteeni aiheuttaa oireita iholle. Ihokeliakia voidaan tutkia ihosta otettavalla koepalalla.
Moi! Minä olen etsinyt synttäritarjottavia gluteenittomana ja tänne sivulle eksyin. Aloin vain miettimään, kärsiikö näitä tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, miten taikina säilyy? Vai onko turvallisempaa pyöräyttää rullat valmiiksi samana aamuna?
VastaaPoistaKyllä nämä voi tehdä edellisenä iltanakin valmiiksi ja sitten tarjolle laitettaessa vain lämmittää. Mutta nämä on kyllä todella nopeita tehdä vaikka synttäriaamunakin, kun taikinanhan voi ottaa jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana.
PoistaMontako hyrrää paketista saa tehtyä?
VastaaPoista