Innostuin kokeilemaan steviaa kakun makeuttamisessa ja
tykästyin. Stevialla tästä kakusta sai suht kevyen verrattuna siihen mitä
tällaiset kakut yleensä ovat, kun täytteeseen tuli vielä tuorejuuston sijasta
rasvatonta maitorahkaa. Mangososeena käytin Bonnen 100% mangososetta, joka
myydään juuri sopivan kokoisessa 5 dl pakkauksessa. Keltaisen värinsä ansiosta
tämä käy erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään. Ohjeen olen alunperin
kehittänyt Schärille.
HUOM. Steviatuotteita on nesteenä ja jauheena. Ohjeessa käytetty stevia on jauhetta, joka on 2 kertaa niin makeaa kuin sokeri. Mikäli käytät steviaa, jonka makeus suhteessa sokeriin on eri, lisää makeuttajaa pienissä erissä ja maistele välillä, että saat sopivan makeuden.
Pohja:
75g voita
Täyte:
3 dl mangososetta
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl steviaa
0,5 dl kuumaa vettä
7 liivatelehteä
Kiille:
2dl mangososetta
1 rkl steviaa
0,5 dl kuumaa vettä
3 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita. Painele
keksimurska irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi alle) ja laita kylmään. Laita
7 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa täytteen kerma ja sekoita
joukkoon rahka, stevia ja mangosose. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada
seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan
pohjan päälle ja anna hyytyä noin 3 tunnin ajan kylmässä. Kun kakku on
hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatteet (3kpl) likoamaan kylmään veteen. Sekoita
stevia mangososeen joukkoon. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos
ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Kaada kiille lusikan kautta kakun
pinnalle, levitä tarvittaessa. Jähmetä kylmässä vielä noin tunti. Koristele
esim. Kermalla ja suklaalla.
Ihanan näköinen kakku,itse tykkään käyttää rahkaa kakuissa. Tämä täytyy tehdä pääsiäiseksi
VastaaPoistaRahka toimi kyllä kakussa ihan siinä missä tuorejuustokin ja samalla kakku kevenee mukavasti. Stevia oli itselleni ihan uusi tuttavuus, mutta käytän varmasti toistekin tämän tyylisissä leivonnaisissa.
PoistaMinkä kokoiseen vuokaan tuon teit?
VastaaPoistaTämä on tehty aika isoon irtopohjavuokaan, olisikohan noin 28cm halkaisijaltaan.
PoistaKiitos hyvästä reseptistä! Tein muutoin ohjeesi mukaan, mutta stevian korvasin tavallisella sokerilla ja pohjana oli Semperin digestivehä, kun en kaupasta löytänyt noita reseptissäsi mainittuja. Herkullista kakkua tuli!
VastaaPoistaOle hyvä, mukava kuulla että ohje on ollut mieluisa. Tykästyttiin tähän itsekin ja tehdään kyllä toistekin :)
PoistaMahtava ohje keliaakikoille. Tein ensin koekakun tismalleen tuolla ohjeella, sitten tein veljelleni kihlajaiskakun, johon vaihdoin Bonnen päärynäsoseen ja makeutin sokerilla. Värjäsin vaahdon vaaleanvihreäksi ja kiilteen tummanvihreäksi ja koristeeksi kermavaahtoa ja erivärisiä sokerikukkia. Harmi, ettei tähän saa liitettyä kuvaa... :) Kyllä maistui ja oli todella raikas ja kevyt.
VastaaPoistaKuulostaa todella hyvälle tuo variaatio! Kuvan voi käydä laittamassa blogin fb-sivuille :)
Poista