Gluteenittomia krutonkeja ei juurikaan valmiina ole
Suomessa saatavana, mutta ne voi valmistaa helposti itse vaaleasta
gluteenittomasta leivästä. Krutongit ovat mukava lisä salaatteihin ja
keittoihin - tällä kertaa nämä krutongit pääsivätkin tomaattikeiton
lisukkeeksi.
Krutongit:
10 viipaletta Schär Classic –leipää
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Murskaa valkosipulinkynnet öljyn joukkoon, jätä öljy
maustumaan noin puoleksi tunniksi. Anna leipäviipaleiden sulaa pöydällä ja
poista niistä kuoret. Kuutioi leivät. Kaada valkosipuliöljy paistinpannulle ja
kuumenna. Lisää leipäkuutiot ja anna niiden paahtua keskilämmöllä pinnaltaan
ruskeiksi. Laske lämpö matalaksi ja anna krutonkien vielä kuivahtaa pannulla
noin 15 minuutin ajan, sekoita välillä. Jäähdytä krutongit ennen käyttöä.
Tomaattikeitto:
5-6 isohkoa kypsää tomaattia
1 sipuli
1 porkkana
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
5 dl vettä
1 gluteeniton kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
Kalttaa ensin tomaatit: Tee tomaattien päähän ristiviilto
ja laske ne kiehuvaan veteen reikäkauhan avulla. Kun kuori alkaa käpristyä,
nosta tomaatit pois vedestä ja kuori ne. Paloittele kuoritut tomaatit ja jätä
odottamaan.
Pilko sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi kattilaan.
Lisää oliiviöljy ja tomaattipyre. Kuumenna välillä sekoitellen noin 10 minuutin
ajan. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio ja paloitellut tomaatit. Anna
kiehua noin 30-40 minuutin ajan (kunnes porkkananpalat ovat täysin pehmenneet).
Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella. Lisää ruokakerma ja basilika,
kuumenna keitto uudestaan kiehuvaksi. Tarjoile krutonkien kera.
Varmasti hyvää! tätä pitääkin kokeilla..
VastaaPoista