sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo


Tällä kertaa piparkakkutalo onnistui ilman sulan sokerin aiheuttamia palovammoja.Taikina oli muuten sama kuin mitä käytän pipareihin yleensäkin (tämä), mutta lisäsin taikinaan 1½ tl psylliumia ja 1tl ksantaania, jotta sain osista kestävämpiä. Kaavoja ei ole antaa, sillä tein osat kaupan piparkakkutalomuoteilla :) Osat on kiinnitetty sulalla sokerilla ja koristelut ovat pikeeriä  (eli valkuais-tomusokeri massaa).

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Pitäis tehdä torstaiksi yksi gluteeniton piparkakkutalo, yhden jo tein viime viikolla. Pari osaa hajotin, kun tuntui hajoavan melko helposti. Siitäkin yllätyin, kun gluteenittomat talon osat olivat kovin kevyitä verrattuna tavalliseen piparkakkutaloon. Nyt lisäänkin taikinaan ainakin tuota psylliumia, sitä on kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteeniton taikina on usein hieman haurasta ja noissa talon osissa sen huomaa herkemmin, kun ovat suurempia kuin piparkakut yleensä.

      Poista
  2. Hei, saako taikinasta tehtyä 2 piparkakkutaloa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...