Sipulinystävän herkkusämpylät :)
Ohje:
5 dl lämmintä vettä
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
500 g (1 pkt) Semperin hienoa jauhoseosta (Fin mix)
2 rkl ruokaöljyä
150 g hienonnettua sipulia
2rkl ruokaöljyä
Kuullota sipuli pannulla 2 rkl: ssa öljyä, anna jäähtyä. Sekoita psyllium veteen ja anna turvota 3-5 minuuttia. Sekoita joukkoon sipulit. Lisää taikinaan suola, kuivahiiva ja noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaan loppu öljy (2 rkl) ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan tehokkaasti.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes sämpylät saavat kauniin värin.
Kokeiltu tänään. :)) Todella hyvän makuisia ja koostumukseltaan hyviä sämpylöitä. Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Olen todella kiitollinen tästä blogistasi ja viitsimisestäsi jakaa tietoa ja taitoa. Suuri kiitos!! Jatkan kokeiluja hyvillä mielin.
VastaaPoistaNäitä on myös helppo muokata jos vaihtaa jotain muuta sipulin tilalle.
Poista