torstai 24. lokakuuta 2013

Gluteenittomat vohvelit


Vohvelit ovat yksi parhaista kesäherkuista. Tämä vohveliresepti on hyvä perusohje perinteisille suomalaisille vohveleille. Ohjeella tehtynä tulee melko neutraalit, mutta maukkaat vohvelit (eivät ole hurjan makeita, tai rasvaisia).  Sokerin määrää voi lisätä jos haluaa makeampia vohveleita ja jos haluaa enemmän sellaista rasvaista rapsakkuutta näihin, niin voisulan määrää voi lisätä ja maidon määrää hieman vähentää.

Ohje:
5 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
1½ tl suolaa
50 g voita sulatettuna

Riko kananmunan rakenne vatkaamalla kevyesti, lisää joukkoon maito ja kuivat aineet koko ajan hyvin käsivatkaimella sekoittaen. Lisää voisula taikinaan viimeisenä. Anna taikinan turvota sen aikaa kun vohvelirauta lämpenee, taikina on suht tanakkaa, mutta silti juoksevaa. Mikäli taikina alkaa turvota liikaa, lisää joukkoon noin ½ dl maitoa. Paista vohvelit vohveliraudalla.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Gluteenittomat mokkapalat


Huomasin, että blogistani on jäänyt bloggeriin siirtymisen jälkeen puuttumaan mokkapalojen ohje. Nyt tämäkin puute on korjattu. Edellisestä mokkapalojen teosta vain on sen verran aikaa, etten enää muistanut, että ohjeeni on tarkotettu pienemmälle uunipellille kuin mitä nyt käytin. Pohjasta tuli tästä johtuen hieman ohuempi kuin yleensä. Alla ohje niinkuin sen tein, sopii n. 40 cm leveälle uunipellille.

Pohja:

200 g voita/margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2½ tl leivinjauhetta
2 dl maitoa 

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen voisula, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja ja irroita leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä peitettynä.

Kuorrutus:

100 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää joukkoon kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vähän kerrallaan tomusokeri. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparellaja. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Omenamuffinssit


Ulkonäöltään eivät ole mitenkään ihmeellisiä, mutta hyviä perusmuffinsseja, joihin voi laittaa näyttävän kuorrutteen. Omenaraaste antaa taikinaan kosteutta, eivätkä muffinssit ole murenevia. Ainekset sekoitetaan käsin, eikä sähkövatkainta tarvita.

Ohje:
75 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl omenaraastetta (1 iso tai 2 pientä omenaa)
2 tl leivinjauhetta

Sekoita voi, sokeri ja munat keskenään. Lisää joukkoon omenaraaste ja keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Jaa taikina 10 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...