keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Gluteenittomat mokkapalat


Huomasin, että blogistani on jäänyt bloggeriin siirtymisen jälkeen puuttumaan mokkapalojen ohje. Nyt tämäkin puute on korjattu. Edellisestä mokkapalojen teosta vain on sen verran aikaa, etten enää muistanut, että ohjeeni on tarkotettu pienemmälle uunipellille kuin mitä nyt käytin. Pohjasta tuli tästä johtuen hieman ohuempi kuin yleensä. Alla ohje niinkuin sen tein, sopii n. 40 cm leveälle uunipellille.

Pohja:

200 g voita/margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2½ tl leivinjauhetta
2 dl maitoa 

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen voisula, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja ja irroita leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä peitettynä.

Kuorrutus:

100 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää joukkoon kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vähän kerrallaan tomusokeri. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparellaja. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Omenamuffinssit


Ulkonäöltään eivät ole mitenkään ihmeellisiä, mutta hyviä perusmuffinsseja, joihin voi laittaa näyttävän kuorrutteen. Omenaraaste antaa taikinaan kosteutta, eivätkä muffinssit ole murenevia. Ainekset sekoitetaan käsin, eikä sähkövatkainta tarvita.

Ohje:
75 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl omenaraastetta (1 iso tai 2 pientä omenaa)
2 tl leivinjauhetta

Sekoita voi, sokeri ja munat keskenään. Lisää joukkoon omenaraaste ja keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Jaa taikina 10 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Korvapuustit fariinisokerilla

Näistä unohtui raesokeri-naamiointi, ovat kaljuja puusteja.


Pitkästä aikaa korvapuusteja eikä kierrepullia. Ja muistin kyllä näitä paistaessa miksi suosin niitä kierrepullia... kolmannes puusteista kun päätti kellahtaa kyljelleen paiston aikana. Ehkä tämä on vaan sitä harjoituksenpuutetta, leikkaan ne todennäköisesti liian kapeiksi. Näihin käytin täytteeseen tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria antamaan hieman erilaista makua. Muuten täyte on normaali voi-sokeri-kaneli -seos. Fariinisokeri hieman kuplii paiston aikana, mutta lopputulos on suussasulava.

Gluteeniton pullataikina:

3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Voiteluun 1 kananmuna
Täytteeksi noin 100 g voita/margariinia sekä (fariini)sokeria ja kanelia.

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.

Kaulitse pullataikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle hieman pehmeä voi. Ripottele pinnalle vielä (fariini)sokeria ja kanelia. Pyöritä taikina rullalle ja leikkaa 15-17 osaan vinosti, niin että pulliin saadaan leveämpi pohja kuin yläosa. Paina/nipistä kaikkia pullia päältä hieman, niin että ne saavat korvapuustin muodon. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...