perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ostoksia iHerb -verkkokaupasta


iHerb -verkkokaupasta on tullut tilattua nyt jo muutaman kerran gluteenittomia proteiinipatukoita. Suomalaisten kauppojen valikoimissa valtaosa patukoista kun sisältää gluteenia ja välillä kaipaa vaihtelua makuihin. Tällä kertaa makuna oli omenapiirakka ja näissä patukoissa oli oikeita omenanpaloja seassa. Nam! Käteviä eväitä kiireiseen työvuoroon ja ravintoarvoiltaan huomattavasti fiksumpi valinta kuin suklaapatukka ;) Tämä taitaa olla lisäksi ainoa vähähiilarinen gluteeniton patukkamerkki johon olen törmännyt.

Samoilla postikuluilla tilasin sitten hieman vaihtelua herkkupäivään (aina ei jaksa leipoa :D ):


Oli muuten aika hyviä keksejä, varsinkin nuo vohvelit veivät kielen mennessään. Verkkokaupan valikoimista löytyy monenlaista muutakin gluteenitonta, mm. pastoja, jauhoja, myslejä... ja monissa tuotteissa hinnat ovat halvemmat kuin Suomessa (dollarin kurssi euroon nähden pudottaa hieman hintoja).



Jos joku haluaa tilausta tuolta tehdä niin muutamia vinkkejä:

- Kun tilaa elintarvikkeita (alv 14% Suomessa) voi tilauksen arvo olla EUROISSA rahtikuluineen max. 30€, jos haluaa välttää tullin perimät maksut

- Kannattaa kiinnittää huomiota tilauksen painoon, sopivan kevyen paketin saa jenkeistä Suomeen 4 dollarin rahtikuluilla

- Kun tilaa ensimmäistä kertaa, kannattaa käyttää alennuskoodia, jolloin säästää 5 $ tai 10 $ riippuen tilauksen summasta. Alennuskoodi: JKC693

- Omat tilaukseni olen maksanut luottokortilla, eikä mitään ongelmia ole veloitusten kanssa ollut, joten ei muuta kun tilaamaan :)

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mansikkatorttu


Tortun pohja on tehty vuoalla, joka jättää pohjaan valmiiksi syvennyksen täytettä varten. Pohja on normaali gluteeniton 3 munan kakkupohja tehtynä tällä ohjeella. Täytteenä Sallisen vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä, kermaa ja mansikoita. Tällä kertaa ei ollut tuoreita mansikoita tähän hätään, joten tehtiin sitten pakastetuista :) Hyvin maistui näinkin.

Alla vielä kuva täyttämättömästä torttupohjasta:


lauantai 11. toukokuuta 2013

Täytekakku lakka-valkosuklaatäytteellä



Kakkupohjana 8 munan gluteeniton kakkupohja, täytteenä seos lakasta, valkosuklaasta, kermasta ja mascarponesta.. Ohjetta täytteeseen alla. Suklaakiekurat kakun päällä ovat sulatettua tummaa suklaata, johon lisäsin kermaa, ettei kovetu liian kovaksi.

Lakka-valkosuklaatäyte:

2 dl kermaa
250 g mascarponea
500 g lakkoja
250 g valkosuklaata
2 dl sokeria
4 ½ liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon mascarpone. Aja lakat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja sekoita joukkoon sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää kermaseoksen joukkoon. Lisää seokseen myös lakkasose. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Täytteestä riittää yhteen 8-10 kananmunan täytekakkuun.

Kokosin itse kakun samaan vuokaan, jossa paistoin kakkupohjankin. Vuorasin vuoan kelmulla ja kasasin kakun ylösalaisin. Kakku sai hyytyä jääkaapissa yön yli ja aamulla kumoamisen jälkeen se näytti tälle: 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...