lauantai 25. elokuuta 2012

Sämpylät Mix Well -jauhosta


Testasin Mix Well -tuotesarjan Täysjyväleipämixiä tekemällä siitä sämpylöitä. Jauho sisältää paljon siemeniä ja sämpylöistä tulikin siksi rakenteeltaan melko tiiviitä, mutta maku oli erinomainen. Ensi kerralla voisi kokeilla laittaa joukkoon jotain "perusjauhoa", jolloin sämpylöissä olevien siementen määrä vähenisi ja rakenteesta voisi tulla kuohkeampi. Jauhopussin takana on ohje myös vuokaleivälle, mutta ohjeen mukaan tehty vuokaleipä olisi vienyt sen verran pidemmän ajan, että päädyin nyt ensimmäisellä testauskerralla tekemään nopeampia sämpylöitä. Ainakin näin ensikokeilun pohjalta voisi todeta, että hyvän oloisia jauhoja, pelkästään tätä jauhoa käyttämällä tuli oikeasti hyvänmakuista leipää.

Ohje:

2½ dl lämmintä vettä
12,5 g hiivaa
1½ tl psylliumia
½ tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
5 dl Mix Well Fullkorns bröd -jauhoseosta

Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon psyllium. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan ja sekoita joukkoon suoka ja ruokaöljy. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen ja vaivaa taikinaa vielä yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Taikinasta tulee löysähköä. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperoidulle pellille ja muotoile taikinanokareet sämpylöiksi joko kostutetuin käsin tai jauhoa apuna käyttäen. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

perjantai 17. elokuuta 2012

Mix Well -jauhoja


Postissa odotti tänään mukava paketti, kun testattavaksi saamani Mix well -merkkiset jauhot saapuivat perille. Kuvassa vasemman puoleinen jauho on täysjyväleipämix ja oikeanpuoleinen vaaleaa gluteenitonta perusjauhoa. Molemmat pussit ovat kilon painoisia ja kumpikin jauhoseos sisältää vehnätärkkelystä. Mix welll -jauhoseokset ovat vasta tuleet myyntiin Suomessa ja niitä voi tilata tältä nettisivulta: http://www.ruoka-allergia.com/ . 

Aiemmin olen kyseisestä tuotesarjasta kokeillut muffinssijauhoa. Kirjoittelen näistä jauhoista lisää kunhan olen kokeillut niitä. Tuoteperheeseen kuuluu myös muita jauhoja, lisätietoja valmistajan nettisivuilla.

maanantai 13. elokuuta 2012

Banaanimuffinssit


Alkuperäinen ohje on DagenMuffin-sivustolta, mutta muokkasin ohjetta melko paljon. Nämä on melko kevyitä, mutta maukkaita muffinsseja ja ohje on paitsi gluteeniton, myös maidoton. Oli tarkoitus tehdä näihin suklainen kuorrutus, mutta pursotinpussin kanssa tapahtui pieni tapaturma ja kuorruttamisen sijaan tyydyin siivoamaan keittiötä... (voisi sanoa ettei mennyt ihan niinkuin Strömsössä).

Ohje (12 kpl):
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ banaania murskattuna (pieniä)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
½ dl ruokaöljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon murskattu banaani ja ruokaöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele seos taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...