Carsun
blogista bongasin mainion idean gluteenittoman täytepitkon tekemiseen
ja totesin tämän tavan sen verran näppäräksi, että teen kyllä pitkoja
samalla tekniikalla toistekin. Taikina siis vain kaulitaan suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, keskelle levitetään täytteet ja molemmat reunat rullataan niin, että täyte jää keskelle näkyviin.
Pullataikinan
tein samalla ohjeella kuin ennenkin (ohje alla) ja täytteeksi laitoin kotitekoista
mansikkahilloa ja vaniljakreemiä. Reunojen sisällä on voita ja sokeria.
Kaulitsin taikinan suoraan leivinpaperilla, joten täytettyjä pitkoja ei
tarvinnut edes nostella pöydältä pellille. Tämän helpompaa
gluteenittoman pullan teko tuskin voi olla!
Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Lämmitä
maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen
turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja
kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet
jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput
jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Kun olet
hieronut pullat muotoonsa, anna niiden kohota noin puoli tuntia ja
voitele kohonneet pullat. Paista 225 asteessa kunnes pullat saavat
kauniin värin (n. 15 minuuttia).