perjantai 10. elokuuta 2012

Toscakakku


Tähän toscakakkuun tuli oikein paksusti tuota herkullista kuorrutetta. Tästä olisi tarkoitus kokeilla omenaistakin versiota kunhan tulee sopiva tilaisuus.
 
Gluteeniton toscakakku
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle, rasvaa ja jauhota vuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sulatettu rasva sekä lopuksi kerma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Valmista kakun paistumisen aikana kuorrutus

Kuorrutus:
100 g voita /margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja (esim. Virtasalmen viljatuote)
2 rkl maitoa
70 g mantelilastuja

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista kakkua vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

HUOM. Nutanan valmistamat maissijauhot eivät ole gluteenittomia (valmistetusvaiheessa pääsevät kontaminoitumaan gluteenipitoisen viljan kanssa)

Vaniljainen marjapiirakka


Mimmiltä löysin ohjeen tähän ihanaan marjapiirakkaan. Mimmi oli tehnyt tätä mustikoilla, mutta laitoin itse päälle mustaherukoita. Mukavasti kävi herukkakin yhteen vaniljan kanssa ja vanilja pehmensi herukan makua. Tällä ohjeella tulee pellillinen piirakkaa (oma pelti oli reilut 50cm leveä). Pohjaan käytin itse vähemmän sokeria kuin alkuperäisessä ohjeessa (muutin sokerimäärän tuohon alle), mutta hieman (ehkä noin ½ dl) riputtelin sokeria ennen paistoa piirakan päälle pehmentämään herukoiden kirpeyttä.

Vaniljainen marjapiirakka:
pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna ( = noin 150 g)
3/4 dl maitoa
6 dl Semperin hienoa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta

päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
5-6 dl marjoja, esim. mustaherukoita tai mustikoita
(n. 1 rkl perunajauhoa marjojen joukkoon)

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi.  Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle  pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi marjat täytteen päälle ja riputtele halutessasi vielä hieman sokeria pinnalle.
Paista 200 asteessa  30 – 40 min

Amerikkalaiset suklaamuffinssit


Kerrankin tuli oikein muhkeita muffinsseja :) Ohjeen näihin olen napannut netistä, sama ohje näkyy löytyvän useilta sivuilta. Ohje toimi erinomaisesti myös gluteenittomana ja muffinssit olivat todella helppoja valmistaa, riitti kun sekoitti ainekset vaikkapa puuhaarukalla. Sen verran "huijasin" ulkonäön suhteen, että ripottelin suklaarouhetta muffinssien päälle ennen kuin laitoin uuniin, jotta sain tuohon pintaankin suklaamurut näkyviin.

Amerikkalaiset suklaamuffinssit (12kpl)
100 g pehmeää voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...